Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2012 09:43 - Удивителният град-призрак в Мексико – жилище на извънземни?
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 17203 Коментари: 26 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Близко до столицата на Мексико археолозите откриха древен град, построен преди повече от 3000 години. На тази територия процъфтявала цивилизацията на ацтеките, известна със своите огромни градове. В действителност обаче находката е изключително удивителна преди всичко заради факта, че има здания, има улици, но няма следи от пребиваването на хора. В такъв огромен град е трябвало да живеят хора. След време тези хора са умирали и е трябвало да бъдат погребвани. И съответно – трябва да има останки от скелети и други свидетелства за съществуването на човека. НО ТАКИВА НЯМА!
image

Само на 50 километра от столицата Мексико са разположени руините на древния град Теотиаукан, които без съмнение са най-невероятната находка на археолозите за цялата човешка история. Най-голямата особеност на този град са огромните пирамиди в неговите очертания. Всички те са обърнати в едни и същи посоки на света. Техните фасади са безупречни. Но главната им особеност е, че тяхното разположение напълно съответства на разположението на планетите в Слънчевата система. Централната и най-голямата пирамида символизира Слънцето, далеч от нея са разположени пирамиди с по-малък размер, символизиращи планетите, въртящи се около Сълнцето. Има дари пирамида Луна.

image

След измерването на разстоянията между пирамидите учените съобщили за неочакван резултат: всички разстояния съответстват на реалните космически обекти в Слънчевата система в мащаб 1 към 1 милион.
Кой е основал този град, къде са неговите жители и кой го е разрушил. Отговори на тези въпроси въпреки огромния брой на експедициите в него, така и няма.
Град Теотиаукан бил построен преди нашата ера приблизително преди 3000 години. Чак през VII век от нашата ера в него се заселили първите представители на цивилизацията на ацтеките. Те заварили изоставен и практически разрушен до основи главен град. Всички тайни гробници с ритуални дарове вече били ограбени. А свещените статуи – обезобразени и разбити. Единственото, което оцеляло били гигантските пирамиди. Може би заради факта, че да бъдат разрушени било практически невъзможно – те са построени от огромни монолитни камъни, всеки от който тежи не по-малко от 5 тона! Този град дотолкова поразил ацтеките, че те го нарекли Град на Боговете.
Как са могли древните жители на града да построят огромните пирамиди от такъв материал, какъвто е сивият базалт? По твърдост той отстъпва единствено на диаманта. Всички камъни, с които са изградени пирамидите, са обработени с такава прецизна точност, че в цепнатините между тях не може да се прокара дори острието на нож.
Според мнението на съвремените учени градът империя Теотиаукан е бил най-големият на територията на двете Америки. В него са живяли почти 200 хиляди души. Този град е оказвал огромно влияние върху културата на цяла Латинска Америка. През периода на разцвета си той превъзхождал с размерите столицата на най-силната европейска империя – Рим.
Историците обаче до ден днешен така и не са узнали даже имената на управителите на този огромен древен град. Жителите на Теотиаукан не са оставили каквито и да са писмени свидетелства – нито на царски укази, нито хроники. ( А може би все още не са открити?) Според мащабите на древността 200 хиляди жители на едно селище е било нещо огромно. Но кои са населявали града? Отговорът на този въпрос към днешна дата не знае никой. Известно е само това, че цивилизацията, която е живяла в този град, е била високо развита. Учените нямат отговор на въпроса и защо е загинал този великолепен град. Единственото, което успели да установят археолозите е фактът, че този град практически е бил унищожен МИГНОВЕНО!
Фактът, че разрушаването на този огромен град е станало буквално за един ден археолозите научили след като установили датата на построяването на всяка от пирамидите. Оказало се, че всички те са построени едновременно. Такова нещо не би могло да се случи, ако населението умира по естествен път в продължение на векове – нали новите поколения винаги все нещо дострояват? Точно поради този факт разликата при построяването на пирамидите в Египет достига хиляди години!
Археолозите са сигурни, че град Теотиаукан е загинал за един ден от нашествието на варвари. Той е бил разрушен от племе, дошло от северните части на съвременно Мексико. Но тази версия не може да бъде приета за основна причина за разрушаването на града. Преди всичко, защото на археолозите така и не се удало да открият следи от оръжие или домакински съдове, които би трябвало да останат по местата, където дълго са живели хора. Създава се впечатлението, че населението на този огромен град е събрало всички свои принадлежности и се е отдаличило в неизвестна посока. При това – без да остави нито едно материално свидетелство от своята жизнена дейност.
Някои изследователи предлагат хипотезата, че нещо подобно би могло да се случи само заради извънземна цивилизация – тя е похитила древните хора. Като доказателство те привеждат резултатите от неотдавнашни разкопки. В подножието на една от пирамидите археолозите открили прекрасно съхранени останки на СТРАННО СЪЩЕСТВО. Външно то приличало на дете, но било с огромна глава и с опашка.
Привържениците за съществуването на извънземни цивилизации твърдят, че намерените останки принадлежат на пришълец от друга планета. С това твърдение обаче коренно не са съгласни учените антрополози. Те твърдят, че намерените останки принадлежат на неизвестно на съвременната наука млекопитаещо животно, подложено на силна мутация. Не е никаква тайна, че мутациите не са рядкост в различните части на нашата планета.
Има привърженици и на версията, че жителите на този удивителен град са били изключително враждебни и че са разполагали с технологии, способни да унищожат живота дори на други планети. И очевидно поради тази причина извънземните първи са нанесли удар, за да унищожат потенциалния враг, като при това са унищожили всички свидетелства за съществуването на тази цивилизация. Като потвърждение на тази версия се изтъква особеното разположение на пирамидите в строги математически пропорции, както и последната – недостроена пирамида от източната страна, която е възможно да е била последният детайл при създаването на междупланетно оръжие и която да не е довършена заради намесата на извънземна цивилизация.
Всички тези версии имат право на съществуване. Но коя от тях е вярната – отговор на този въпрос е възможно археолозите да дадат в най-скоро време. Разкопките в този удивителен град не само че не спират. Напротив – ускоряват темповете си.
http://snaiper-bg.net/2011/06/udivitelniyat-grad-prizrak-v-meksiko-zhilishte-na-izvanzemni-video/

image 



Гласувай:
32



1. injir - Нищо странно. Те са живели тук. :)
02.06.2012 12:24
Нищо странно. Те са живели тук. :)
цитирай
2. tera - Какви извънземни, какви 5 лева?!?
02.06.2012 16:27
Прочети поне Уикито, градът си е бил обитаем

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%83%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BD


цитирай
3. ednodete1 - Прочети поне Уикито, градът си е бил ...
02.06.2012 16:42
tera написа:
Прочети поне Уикито, градът си е бил обитаем

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%83%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BD

Относно извънземните и петте лева :
Сериозно ли Уикито ти е единствен източник и критерий ? Къде е казано , че е бил необитаем ?

цитирай
4. ednodete1 - Нищо странно. Те са живели тук. :...
02.06.2012 16:43
injir написа:
Нищо странно. Те са живели тук. :)


Учените имат хипотези, и аз имам и всеки от нас има, но истината е някъде там - отвъд времето и пространството... моята хипотеза - Древните Атланти построяват града и се оттеглят - оставят , един паметник - знание... пътеводител за бъдещите поколения...., като са се надявали, че няма да бъдем толкова тъпи....:)))))))))))))))
цитирай
5. creatura - Много интересно!Знаеш ли, наскоро ...
02.06.2012 17:37
Много интересно!Знаеш ли,наскоро четох една книга,която създаде в мен едно неотминаващо и постоянно съмнение по тези теми.Прочети Ян Ван Хелзинг - Не пипай тази книга.Лек ден!
цитирай
6. burda - Хипотезите се въдят, загадките остават...
02.06.2012 17:45
Много въпросителни. В тази кратка статия по-скоро се повдигат въпросите.
цитирай
7. ednodete1 - Много интересно!Знаеш ли, наскоро ...
02.06.2012 17:52
creatura написа:
Много интересно!Знаеш ли,наскоро четох една книга,която създаде в мен едно неотминаващо и постоянно съмнение по тези теми.Прочети Ян Ван Хелзинг - Не пипай тази книга.Лек ден!


Благодаря ! хубава книга е на Ван Хелзинк , чел съм я и дори си препрочитам ... Лек ден и за теб creatura !
цитирай
8. ednodete1 - Много въпросителни. В тази кратка ...
02.06.2012 17:55
burda написа:
Много въпросителни. В тази кратка статия по-скоро се повдигат въпросите.

Toва е вярно , важното е да има търсене , защото една статия не може да обхване истината . Вижте и нещо според английския изследовател Алън Олфорд - също вижда в атлантите извънземни посетители, които обаче носят не оръжие, а инструменти, използвани в рудодобива или за обработка на каменни блокове. Нещо повече: в книгата си Олфърд помества и детайл от толтекски релеф, показващ как точно се работи с този инструмент.
цитирай
9. valsodar - Клипчето към статията или по-точно казано, статията е преразказ на видеото :)))
02.06.2012 18:43
http://www.youtube.com/watch?v=VSCvEtOKN5A&feature=player_embedded#!
цитирай
10. ednodete1 - http://www. youtube. com/watc...
02.06.2012 19:17
valsodar написа:
http://www.youtube.com/watch?v=VSCvEtOKN5A&feature=player_embedded#!

Да , благодаря за уточнението
цитирай
11. balgarski7vinarki - moje bi strannoto sqshestvo e chovek-o-ku4e
02.06.2012 20:31
i teoriata che ku4etata sa svqrzani s vqlzite da e ot4asti vjarna, a vsqshtnost edno sashtestvo e klonirano popolovina i posle - pri shimpanzetrata- choveka- a pri vqlzite-ku4eto, za ustoi4iv genotip...i posle....
Shega na ku4karka, oba4e pri drevnite-v India, Egipet i Asiro-Vavilonskata zivilizazia ima bojestva s ku4eshki glavi, ne e slu4aino.
цитирай
12. tera - Не не ми е Уикито,
02.06.2012 20:50
имам информация от първа ръка за тези местенца.
Майка ми беше там преди 5 години, наистина Мексико не й беше в маршрута, но всичките останали наоколо територии - да!
Пътешествието й е в моя блогрол.
Затова ми е странно някой си да си копира някакви си статийки за места, които нигога не евиждал даже!
И да твърди разни безсмислици.
цитирай
13. ednodete1 - имам информация от първа ръка за ...
02.06.2012 21:00
tera написа:
имам информация от първа ръка за тези местенца.
Майка ми беше там преди 5 години, наистина Мексико не й беше в маршрута, но всичките останали наоколо територии - да!
Пътешествието й е в моя блогрол.
Затова ми е странно някой си да си копира някакви си статийки за места, които нигога не евиждал даже!
И да твърди разни безсмислици.

Ти явно си не само предубедена , но и не признаваш други мнения освен твоето . Какъв критерии може да бъде този - "копира някакви си статийки за места, които нигога не евиждал даже!"
а ако не разсъждаваме само в рамката на този живот , а и от други ?
цитирай
14. ednodete1 - Уникална находка на хиляда години ...
02.06.2012 21:03
astoni написа:
Уникална находка на хиляда години открили мексикански археолози от Националния институт по антропология. На полуостров Юкатан учените разкопали 11 подземни каменни храма, 100-метрова пътека и няколко пещери, в които открили следи, че са обитавани от маи. Според древните предания на маите такива пещери служели не само да приютяват хората от лошото време. Те били портали към други измерения. Днес част от подземното пространство, което изследват археолозите, е наводнено, но се смята, че съществува някакъв изход, който може да преведе човек в друго измерение. Според мексиканските легенди, той се намирал в подземен град на маите.

Портали към други измерения - за повечето това няма да е достоверно , но и аз съм сред тези, които ги считат за реално съществуващи .
цитирай
15. raders - И след като са толкова напреднали ...
02.06.2012 21:15
И след като са толкова напреднали технологично, та чак унищожават други планети, как аджеба не са оставили никаква информация за себе си?
Обикновени останки от така наречената мегалитна епоха, следи, от която има по цялата планета. Но нищо повече. Поредната партенка за немислещи.
цитирай
16. ednodete1 - И след като са толкова напреднали ...
02.06.2012 21:30
raders написа:
И след като са толкова напреднали технологично, та чак унищожават други планети, как аджеба не са оставили никаква информация за себе си?
Обикновени останки от така наречената мегалитна епоха, следи, от която има по цялата планета. Но нищо повече. Поредната партенка за немислещи.


Немислещи ? Който търси - той намира , тук има доста любопитни клипове за артефакти относно извънземни и тяхно присъствие http://vbox7.com/search/?completed=1&vbox_q=%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8+%D0%B2+%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0
цитирай
17. raders - И след като са толкова напреднали ...
02.06.2012 21:41
ednodete1 написа:
raders написа:
И след като са толкова напреднали технологично, та чак унищожават други планети, как аджеба не са оставили никаква информация за себе си?
Обикновени останки от така наречената мегалитна епоха, следи, от която има по цялата планета. Но нищо повече. Поредната партенка за немислещи.


Немислещи ? Който търси - той намира , тук има доста любопитни клипове за артефакти относно извънземни и тяхно присъствие http://vbox7.com/search/?completed=1&vbox_q=%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8+%D0%B2+%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0


:)))))) Може да са прескачали някога извънземни насам; това никой не може да отхвърли или потвърди, защото всички събития имат различни обяснения. Но обикновено всички цивилизации - земни или извънземни - би трябвало да оставят солидна информация за присъствието си /във вид на някакви текстове, файлове, произведения на науката и изкуството и пр./, а такива няма. Просто е инфантилно да се мисли, че една извънземна /или земна/ цивилизация може да бъде неграмотна.
цитирай
18. saadi - Интересно ...
02.06.2012 22:19
"След измерването на разстоянията между пирамидите учените съобщили за неочакван резултат: всички разстояния съответстват на реалните космически обекти в Слънчевата система в мащаб 1 към 1 милион."

Излиза , че пирамидата , която отговаря на планетата Плутон , да речем , се намира на разстояние приблизително на 6000 км от пирамидата , отговаряща на Слънцето .
цитирай
19. ednodete1 - "След измерването на разс...
02.06.2012 22:33
saadi написа:
"След измерването на разстоянията между пирамидите учените съобщили за неочакван резултат: всички разстояния съответстват на реалните космически обекти в Слънчевата система в мащаб 1 към 1 милион."

Излиза , че пирамидата , която отговаря на планетата Плутон , да речем , се намира на разстояние приблизително на 6000 км от пирамидата , отговаряща на Слънцето .

Koлко имаш по математика ?
цитирай
20. savremennik - Eдин чудесен материал за пирами...
02.06.2012 23:13
Eдин чудесен материал за пирамидите , към които имам слабост :)
Взимам отношение към този мащаб на разстоянията между пирамидите , съотнесен към планетите в Слънчевата система : вероятно има грешка в превода , защото ако е 1 към 1 милиард смятам , че ще има вече и съответствие .
Приятна вечер и все такива интересни статии да имате :)
цитирай
21. ednodete1 - Eдин чудесен материал за пирами...
02.06.2012 23:26
savremennik написа:
Eдин чудесен материал за пирамидите , към които имам слабост :)
Взимам отношение към този мащаб на разстоянията между пирамидите , съотнесен към планетите в Слънчевата система : вероятно има грешка в превода , защото ако е 1 към 1 милиард смятам , че ще има вече и съответствие .
Приятна вечер и все такива интересни статии да имате :)


Благодаря за пожеланието , както и за корекцията с мащаба .
цитирай
22. enyo - Извънземни ли???
03.06.2012 01:19
Братя и сестри. Не ползвайте уики като единствен източник на "точна" информация. По темата има много добра българска книга: "Кукулкан слиза от небето" на Богомил Герасимов. Отговаря на много въпроси и оставя извънземните на техните си проблеми, без да ги намесва в нашата история, с което съм съгласен.
цитирай
23. saadi - Хм , за една и съща забележка , аз получавам : "Колко имаш по математика ?" ,
03.06.2012 01:42
а блогърът savremennik получава : "Благодаря за корекцията с мащаба ."
цитирай
24. ednodete1 - Братя и сестри. Не ползвайте уики ...
03.06.2012 06:46
enyo написа:
Братя и сестри. Не ползвайте уики като единствен източник на "точна" информация. По темата има много добра българска книга: "Кукулкан слиза от небето" на Богомил Герасимов. Отговаря на много въпроси и оставя извънземните на техните си проблеми, без да ги намесва в нашата история, с което съм съгласен.

Мнения много , затова си коментираме тук
цитирай
25. ednodete1 - а блогърът savremennik получава : ...
03.06.2012 06:48
saadi написа:
а блогърът savremennik получава : "Благодаря за корекцията с мащаба ."

Забележката е една и съща , но начинът по който се поднася е доста различен :))) Не е проблем да приемам поправки , въпрос на лично виждане е обаче как биват представяни
цитирай
26. podvodni - Информацията ев пирамизите. Са...
03.06.2012 09:43
Информацията е в пирамизите. Самите те са информация.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1380967
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930