Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2012 09:10 - Странни същества летят покрай нас
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 10156 Коментари: 11 Гласове:
39


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Едно изключително събитие се случило през 1994 г. Но много хора тогава или не му обърнали достатъчно внимание, или така и не научили за него. А всъщност се оказва, че съвсем до нас на нашата планета, съществуват загадъчни същества, придвижвайки се с такава скорост, че могат да бъдат забелязани само с помощта на видеокамери.
През същата тази 1994 г. известният мексикански режисьор Хосе Ескамиля снимал филм недалеч от град Мидуей, САЩ. Тогава той забелязал в кадрите странни продълговати обекти, летящи в небето. При това, той ги забелязал при монтажа на филма, когато изучавал заснетото кадър по кадър.
Първата му мисъл била, че просто са заснели някакви насекоми, случайно прелитнали близо до обектива. Но когато тези обекти били уловени няколко пъти, той се убедил, че въобще не става дума за никакви насекоми.
Странните обекти били кръстени с непретенциозното название „стрели“. Били тънички и цилиндрични. Тяхната дължина се колебаела от десет сантиметра до…стотици метри! Но и едните, и другите се придвижват с огромна скорост. Ако се прегледа снимачната лента, на която бил заснет загадъчният обект, то в един от кадрите може да се види „нос”, на втория – целия обект и едва на третия – опашката му. При това те се различават не само по размерите си.
Някои от тях са много тънки и напомнят на копие, други имат странна обгръщаща структура, напомняща на спирала или оперение. Стреловидните могат да бъдат както симетрични, така и несиметрични, приличащи на свредел, гъсеница или птиче перо. Те могат да се въртят и да вибрират. Често големите „стрели” се движат в ято с малки, като в ятото са стотици и дори хиляди обекти.
И досега не е ясно какво е това. Някои специалисти са на мнение, че тези обекти са живи същества. Част от тях дори твърдят, че те притежават разум или поне – нещо подобно на разум. Разбира се, за да се разбере какво представляват тези стрели е необходимо да се улови поне една от тях. Засега обаче това е невъзможно, коментира сайтът Тайни. Както показват разчетите, нейната скорост е около 2 километра в секунда, което е три пъти по-бързо от скоростта на куршума. Ако тези стрели са твърди предмети, то при съприкосновение с твърди тела биха могли да пробият всякаква броня. Но макар и движейки се с огромна скорост те успяват да заобикалят всякакви препятствия.
Сега вече е известно, че такива стрели съществуват по всички краища на света и дори – във водата. Това за първи път било засечено в Мексико, когато се правели снимки на подводната Пещера на лястовиците. При това там броят на стрелите се оказал огромен. Била изказана дори хипотезата, че именно там се раждат стрелите. По-късно кадри, запечатали стрели, са били направени в Тихи и Атлантически океан, а също и в Карибско море.
Стотици специалисти се опитват да разгадаят какво всъщност са тези загадъчни стрели. Вече съществуват десетки хиляди кадри с тях – във въздуха и под водата. Както се оказва много филми, в това число и най-старите, също имат изображения на тези удивителни същества. Просто преди това те били окачествявани като дефекти на лентите.
Към настоящия момент със сигурност е установено, че това не са насекоми. Веднъж бил фиксиран обект с дължина 80 метра при дебелина само няколко милиметра. В началото на есента на 2008 г. той се понесъл между небостъргачите на Далас със скорост 2150 метра в секунда.
Както вече стана дума такива летящи обекти са запечатани и в най-старите филмови ленти. Поради тази причина към тях проявяват интерес и криптозоолозите – това са специалисти, които изучават най-древните животински видове на Земята. Според тях тези същества са успели да възникнат в първородния океан дълго преди динозаврите и после са успели да преживеят всички тежки катастрофи на планетата.
Уфолозите обаче не са съгласни с криптолозите. Те твърдят, че големите стрели не са нищо друго, освен междузвездни кораби. А малките те считат за безпилотни сонди, с помощта на които извънземните проучват Земята.
В случай, че след прочитането на този текст някой поиска лично да заснеме такива странни стрели, трябва да знае че това няма да стане, ако вашата камера не може да прави 500 кадъра в секунда. Само при това условие може да се разчита на добър резултат. Възможно е подобен запис да помогне по-подробно да се установи външният вид на тези странни загадъчни същества и да се види: имат ли зъби, имат ли очи, имат ли крайници и т.н.
Засега загадката си остава.

http://snaiper-bg.net/2011/10/stranni-sa-shtestva-letyat-pokraj-nas-video/ 



Гласувай:
40



1. nerez - физик
05.06.2012 14:01
дявола има всякакви превъплащения, особено светещи точки, които изведнъж изчезват в мрака...
цитирай
2. demonwind - В тези филми
05.06.2012 16:04
има някои отговори...

http://www.youtube.com/watch?v=XQZWvQBTO1U

http://www.youtube.com/watch?v=jP4P7VPx2zM

Поздрави!
цитирай
3. photon - Отдавна
05.06.2012 17:56
не бях чел по- голяма простотия
цитирай
4. raders - не бях чел по- голяма простотия ...
05.06.2012 21:14
photon написа:
не бях чел по- голяма простотия


:))))) Аааа,тук щуротиите нямат свършване
цитирай
5. bale16 - А ако една такава "стреличка"
05.06.2012 21:35
ти се бодне в дупарата със скорост 2150 м/сек, ще кажеш ли "тре жоли!"?
цитирай
6. 1apostol - Чета и не вярвам на очите си ! Ако ...
05.06.2012 21:45
Чета и не вярвам на очите си !
Ако тези стрелички бяха толкова прости като тези които пишат коментарите тогава можеше и да се забиват в задниците ни
Това са достатъчно разумни същества щом толкова време не сме разбрали че живеят между нас
цитирай
7. bale17 - Абе има тука.
05.06.2012 22:35
Абе има тука едни летящи балета, дето 90% не са идентифицирани.
цитирай
8. heruvimyt - Един италиански учен Боконе е за...
05.06.2012 22:50
Един италиански учен Боконе е заснел такива същества и е открил, че са от плазма, от паралелна вселена.
Но за да разбереш тая тема, се иска да имаш малко интелект, а не да си като коментиращите.
цитирай
9. balel4 - Глупости.
05.06.2012 23:21
Забавно клипче и забавен пост. Но това са глупости.
цитирай
10. enyo - Забавно.
06.06.2012 09:00
Объркали сме категорията май. Трябваше да е в "Забавление". Камера с 500 кадъра в секунда. В същото време ги имало и на старите ленти. Помислете само на каква скорост са снимали тогавашните камери, за да направим простата калкулация, че не би трябвало да се виждат. Плазмоид, движещ се с огромна скорост??? Енергийната му следа би могла да се проследи с почти всички уреди - оптични, термични. Да летят наоколо и никога да не са се сблъскали с нищо??? Някак си не ми се вярва.
цитирай
11. metalinc - Навярно си мислите, че стрелите са извънземни
22.06.2012 18:32
Не. Чък Теста.

http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_rod

За тези от нас, които не знаят езика на кралицата: "Изследвания са показали, че пръчиците са просто светлинна илюзия, породена от начина, по който летящите насекоми се заснемат и прожектират на видео. В частност, бързото преминаване на насекомо пред камера с неговото размахване на криле е показано да възпроизвежда подобен ефект на пръчици поради размиване на движението (motion blur), ако камерата заснима с относително продължително експониране".

Освен това, китайски учени са прихванали с мрежи въпросните пръчици или стрелички на камерата, и се оказало, че това са просто молци.

http://www.straightdope.com/columns/read/1831/whats-up-with-rods-the-mysterious-insects-that-can-be-seen-only-on-video
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1376792
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031