Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2013 08:11 - ОКУЛТНИТЕ ТАЙНИ НА МАМАЕВ КУРГАН
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 9423 Коментари: 0 Гласове:
40


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image

 

През юни 1941 г. научна експедиция разкопала гроба на сина на великия завоевател Тамерлан – Шахрух, и неговия внук Улугбек. На 21 юни започнали да разкопават гроба на  самия Тимур (Тамерлан) в Гур Емир. Местните старци предупреждавали учените, че който разтревожи великия воин, ще пусне духа на войната; това пишело в текстовете на завещанието на Тамерлан. Не спрял учените и надписът на гроба на Тамерлан, който гласял, че който разтревожи праха му, го чакат нещастия.

На 21 юни Хитлер подписва плана за нападение срещу Съветския съюз – т.нар. План Барбароса. Съветският съюз преживява най-жестоката и кръвопролитна война.

Днес много събития от Великата отечествена война се разглеждат в неразривна връзка с предшестващите я исторически събития, някои от които са се превърнали в митове, обвити са в тайни и мистика.

Денят 22 юни, в който Германия напада Съветския съюз, е почитан от славяните и немците като Ден на Иван Купала. Главният обред в купалската нощ са очистващите огньове. Смята се, че в тази нощ тъмните сили могат да победят, тъй като настъпва лятното слънцестоене. Затова може би Хитлер определил началото на нападението точно в най-късата нощ.

Астролозите на Хитлер твърдели, че ако той срещне ерата на Водолея на местността Калкут, райхът ще съществува още хиляда години. Според слуховете Хитлер молел Сталин да му позволи да прекара войските си през Съветския съюз на път за Индия, до град Калкута, но получил отказ. Според окултисти е напълно възможно това да е една от причините Германия да нападне Съветския съюз.

Има още един интересен факт: В Калмикия има едно малко село – Колхута (в английската транскрипция звучи като “Калкута”). По време на битката край Сталинград много жесток бой се водел край това село. Засега никой не дава обяснение защо в разгара на решаващата битка край Сталинград Хитлер изпратил танкове, самолети и воински части да щурмуват никому неизвестното малко село в степта – Калхута.

Коренният прелом във войната започва в един от цеховете на тракторния завод, който се оказва в епицентъра на сталинградския бой. В цеховете имало глинени печки, в които по-рано се топяло желязото, а хитлеристите казвали, че Съветският съюз е колос на глинени крака, който ще бъде разрушен от желязната военна машина на вермахта… Както се вижда, и тук има някакво мистично съвпадение.

Хитлер неистово се стремял да завземе сталинградската височина Мамаев курган. С още по-голяма съпротива Сталин не я давал. Всяка песъчинка на този курган е пропита с човешка кръв и дори след толкова години въздухът над него мирише на смърт.

Тази височина на брега на голямата руска река Волга има силна енергетика и магическа сила. Откъде е дошла тя? Какви тайни крие древният курган?

Според една легенда името на кургана е свързано с името на водача на Златната орда хан Мамай. Според преданието на тази височина били разположени стражевите постове на монголо-татарите, които трябвало да предупреждават опасностите. Хан Мамай отдавал голямо значение на тази височина, тъй като оттам се контролирало преминаването през реката. Според друга версия стражевите постове на Мамай се намирали на друго място – на Селезньовия бугор.

Височината вероятно е получила името си от татарската дума “бугор”, която звучи като “мамай”.

Друг интересен факт: на древнотибетски език думата “мамай” означава “майка на света”.

Може би тази височина е ключова точка на земята? Общоизвестно е, че древните хора са умеели да откриват такива “особени” места на Земята.

Необикновената енергетика на това място може да е свързана с геологичния разлом под кургана. Никой достоверно не може да каже какво влияние върху хората оказва реликтовото излъчване на този разлом.

Според историческите данни тази височина е била свещено място за чергарското племе сармати, които живеели на брега на Волга от пети до четвърти век пр.н.е. Основното занятие на сарматите било скотовъдството. Образът на животните преминава като основна сюжетна линия в религиозно-култовите обреди на племето. При сарматите бил много добре развит култът на почитание към прадедите. Многобройните кургани, оставени от този древен народ, стигат до седем метра височина и са разположени на високи места. Според едно предположение Мамаев курган е дело на сарматите, които извършвали в него своите обреди и тайнства. Сарматите били смели воини, добре въоръжени с мечове, копия, пики, ризници и имали дори тежка конница. Голямо впечатление правел сарматският меч.Според легендата именно свещеният сарматски меч бил забит на върха на Мамаев курган.

Досега е необяснимо защо Тамерлан, тръгнал през волжските степи по време на един от своите походи, неочаквано го прекратил. Според преданието изкачилия се на Мамаев курган Тамерлан видял Богородица с меч, която му заповядала да напусне тези земи.

Исторически документи съдържат и разказ за военния поход на персийския цар Дарий срещу волжско-донските земи. Скитите не влезли с тях в бой, но изтощили огромната войска на Дарий с неочаквани нападения и с използването на тактиката на “изгорената земя”. Според повествуванието Дарий стигнал до Мамаев курган и заповядал да се изгради укрепление от осем огромни стени. Но дори тези фортификационни съоръжения не спасили царя на персите – той избягал и изоставил имуществото си и част от войската.

Цялата история на този необикновен хълм е свързана с много военни събития. Тъй като убитите на това място били много, жителите на Волгоград  решили да издигнат могилата на Всички Светци, за да може това особено място да придобие небесен покровител и в края на краищата да се прекрати тази поредица от смърт, войни и разрушения.

http://rasper-bg.com/?p=227




Гласувай:
42



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1381171
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930