Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2013 08:11 - СТАТУЯТА НА СВОБОДАТА - БОГИНЯ НА ТЪМНИНАТА
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 20561 Коментари: 7 Гласове:
42

Последна промяна: 19.07.2013 08:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Главният символ на САЩ е древното божество Хеката, сътворено от ръцете на френски масон

image

За влиянието на масонството в създаването на САЩ е известно много - от бащите-основатели до символиката на долара : пирамиди, стрели, всевиждащо око и т.н. украсяват различни правителствени сгради в Щатите. Но за най-главния символ - Статуята на Свободата - обикновено не се правят никакви връзки с масонството. 
Пълното название на статуята е "Свободата, озаряваща света" - Liberty Enlightening the World. Това е една от най-знаменитите скулптури в САЩ и в света, често наричана "символ на Ню Йорк и САЩ", "символ на свободата и демокрацията", "Лейди Свобода". Тя е подарък от френските граждани за стогодишнината от американската революция. Нейният автор е френският скулптор Фредерик Огюст Бартолди.
Преди да стане скулптор, той дълго пътешествал из Египет и служил като адютант при Гарибалди по време на франко-пруската война. Създаването на статуята съвпада с встъпването на Бартолди в масонската ложа (Елзаско-Лотарингския филиал) през 1875 г.Статуята била поставена и открита в Ню Йорк 11 години по-късно.
Опорните й конструкции са проектирани не от кого да е, а от Александър Гюстав Айфел (Боникхаузен), известен със своята авантюра по присвояването на огромни средства за фиктивни работи по времето на строителството на Панамския канал, но прославил се благодарение на уродливото си съоръжение в центъра на Париж. Айфел също бил член на масонската ложа, а да се измъкне от панамската афера му помогнал друг брат по ложа, който в този момент заемал поста министър-председател на Франция (очевдино масонството е над закона!).
"Богинята на свободата" държи факел в дясната си ръка и скрижал в лявата. Надписът на скрижала гласи "JULY IV MDCCLXXVI", което показва датата на приемане на Декларацията на независимостта на САЩ. Освен това на главата й има корона със седем лъча, които символизират седемте морета и седемте континента. В самата статуя има 356 стъпала до короната или 192 стъпала до върха на пиедестала. В самата корона са разположени 25 прозореца, които символизират тъмните скъпоценни камъни и небесните лъчи, озаряващи света. Пълната височина на композицията е 93 метра, включително основата и пиедестала, а самата статуя е висока 46 метра.
Може да се направи връзка с цифрата седем, любима на масоните и други тайни общества, както и да се разглеждат и другите цифри според езотеричната нумерология, макар че очевидното се налага от само себе си. Някои смятат, че тъй като статуята изобразява богинята на свободата, значи става дума за Либера - божество на плодородието в древноримската митология. Тя често се отъждествявала с богините Прозерпина или Ариадна и била съпруга на Дионис-Либер. Дионис на свой ред е късна интерпретация на древноегиетския бог Озирис, поради което много автори виждали в Либера вдовицата на Озирис и майка на Хор.
Но интелигентният читател може веднага да открие някои странности. Защо богинята на свободата държи факел в ръка? Защо й е нужна светлина посред бял ден? А и споменатите по-горе богини се изобразявали различно.
Докато Хеката - повелителката на ада, мрака, нощните видения и магията, била изобразявана именно с факел и рога-лъчи в главата (според преданието в косите й имало и змии като при медузата Горгона). Смятало се, че тя е близка с различните богини на плодородието по своите хтонични функции. 
image
Може би именно тази богиня е изваял скулпторът-масон?
Възможно е традиционното съперничество между Франция и Англия да е наложило своя отпечатък в историята на създаването на статуята. Франция подкрепяла усилията на американските масони в борбата им за независимост от Британия, с която тогава била в конфликт. Версай явно мечтаел Лондон да престане да претендира за морско владичество. Дали пък това не е причината моретата и континентите символично да са отдадени във властта на богинята на тъмата, която е стъпила върху Херкулесовите стълбове (а това вече е знакът на долара) ?...




Гласувай:
43



1. danailvdimitrov - поздрави за разкритието
19.07.2013 09:10
понеже днешните "младежи" си мислят за нещо друго-свобода демокрация светлина.А не сатанизъм, който е в корените на Запада.

Върху "Капитолия" във Вашингтон(новоезически Рим) на купола се мъдри пък езическата богиня Персефона- богиня на смърта и подземното царство.
цитирай
2. shout - Не само днешни младежи, а и къде п...
19.07.2013 14:22
Не само днешни младежи, а и къде по-възрастни блогъри са заблудени що за държава е САЩ! Те неистово я величаят, но не могат да осъзнаят много неща, макар и дипломите си зад гърба! Фактите говорят друго - САЩ са държава на злото! Държава, в която има паметник на който пише: Поддържайте населението на Земята под 500 000 000 и Не бъдете раково образувание на Земята, оставете място за природата! що за държава е? Държава, в която има изградени над 800 лагери подобно на нацистските в Германия, някои от тях с наличие на газови камери?!?!? Не е истина? Тогава вижте този в Охайо - http://www.youtube.com/watch?v=WlnMT8yBjRw Държава, в която има изградени масови гробове за милиони ?!?! Еми напишете Mass graves в google и гледайте. Не са "мои измислици" или "това, което съм бил искал да видя!?!"
Това е жестоката и гола истина, която се отрича! Но защо, когато е ОЧЕВАДНА?
цитирай
3. tomcat2 - Разкритие едва ли, това е добре о...
19.07.2013 15:45
Разкритие едва ли,това е добре общоизвестен факт за всеки малко по -буден!Сатанизмът/луциферианството е в основите на сащ и целия"цивилизован" запад!
цитирай
4. ednodete1 - Посланието на КАМЕННИЯ МОНУМЕНТ В ДЖОРДЖИЯ
19.07.2013 17:19
1. Поддържай човечеството под 500,000,000, и във вечен баланс с природата.

2. Ръководи възпроизвеждането мъдро - подобряване на видовете и разнообразието.

3. Обедини човечеството с нов общ език.

4. Управление на страстите - вяра - традиция - и всичко,което е временно.

5. Защита на хората и нациите чрез справедливи закони и опростени съдилища.

6. Нека всички нации да разрешават вътрешните си спорове в един световен съд.

7. Избягване на дребни закони и безполезни служители.

8. Баланс между личните права и социалните задължения.

9. Награждавай истината - красотата - любовта - търси хармония с безкрая.

10. Не бъди рак за земята - Оставете място за природата

Звучи трогателно..даже загрижено, като пастира към овцете....ако не се отнасяше до всички нас. Аз и ти не сме включени в групата на пастирите.

Какво всъщност иска да каже това послание?



Ограничаване на населението на Земята до 500 милиона души ще изисква изтребването на девет десети от хората в света. Начините нямат значение-глад,войни,биологични и химически оръжия.....безчет възможности с днешните технологии
Контрол над възпроизвеждането. Ниската раждаемост вече е факт, и то само “благодарение“ на лошите социални условия. Като включим и химически и биологически оръжия.....депопулацията вече тече безшумно.“Подобряване“ на видовете вече тече под фомата на ГМО закони.
Общия език- вече не е трудно да се досетим,че това ще е английския
Обща религия-за това е създаден проекта Синя светлина.Плана им е прожектиране на холограми, нещо което вече е забелязано например в Междугорие,спиралите в небето,,облаците приличащи на НЛО...според плана ще създадат едно холивудско шоу в небето с идването на месиите. А с ХААРП технологиите всеки може да чува в главата си “месията“да му говори.
“Справедливи“ закони и всеобщи съдилища- започнаха с Европа, тече план за сливането на 2те Америки, Азиатския свят и той е в ход с подобни планове.
До следващата стъпка-едно световно правителство и съд.
Избягване на контакта човек с човек -“дребни закони и служители“. Все повече във системите за управление навлиза общата компютърна база. В много държави в Европа вече почти целия контакт с държавните служби се осъществява от къщи,пред компютъра. Една компютърна програма решава дали например ще ти се дадат помощи за безработни, заем...или каквото и да било. Човекът го няма.
Баланса между личните права и социалните задължения може да се дискутира. Май само задълженията останаха.
Какво е истинското значение на американската Стоунхендж, и защо неговото скрито послание е важно? Това потвърждава факта, че има тайни групировки в света,които играят ролята на богове и третират човешката маса като овце във ферма.
цитирай
5. batogo - !!!:)))
19.07.2013 17:38
Всяко нещо може да бъде изопачено и окепазено, но това не прави чест никому. :)))
цитирай
6. danailvdimitrov - така е ...но старите някак си съм ги "прежалил"...тях само Господ може да вразуми
19.07.2013 19:55
shout написа:
Не само днешни младежи, а и къде по-възрастни блогъри са заблудени що за държава е САЩ! Те неистово я величаят, но не могат да осъзнаят много неща, макар и дипломите си зад гърба!



Те са увредено поколение- израстъци на комунистическия строй. Те са завършени комунисти, затова мразят християнството и бленуват по Западната "цивилизация".

Но за по-младите е ужасно. Те дори не си дават сметка, че в краката на оригинала на "статуята на Свободата" в Париж е била поставена гилотината с която са секли главите на френския народ.

Видяхте ги на "нашите" протести, как "отиграха" Френската Революция.
цитирай
7. get - - Лошото е ... ?!
19.07.2013 22:32
- Когато първоначалният смисъл и символика се подменят - това са направили, в случая с Хеката ?! (и доста други богове, от древният пантеон)

За такива хора в случая, говори Спасителя ?
"Вашият баща е дяволът и вие искате да следвате желанията на баща си. Дяволът бе убиец от самото начало и никога не е стоял на страната на истината, защото в него няма никаква истина. Когато говори лъжи, той открива истинската си същност, защото е лъжец и баща на лъжите."
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1376729
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031