Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2013 08:26 - Някои жалони на сънувача
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 3037 Коментари: 0 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тематиката е представена от гледна точка на сънувача. За сталкера някои елементи от Пътя вероятно ще бъдат различни.

Начало на пътешествието:
1. Сън - сънно внимание, реал - опит за СВД (спиране на вътрешния диалог), изследване на първото внимание, сталкинг
2. Чести размествания на СТ (събирателната точка), развиване на сънуваното тяло
3. Второ внимание
4. Многобройни осъзнати премествания на СТ в различни позиции, спомняне на позициите
5. Преход на количествените премествания в качествени - сънуване наяве, отделяне на двойник, възможна телепортация, загуба на човешката форма - възможни са проблясъци на Виждане
6. Интеграция на първото и второто внимание
7. Запалване на всички еманации, които са озарени със светлината на осъзнаването («памет на тялото» за движенията на СТ) -> трето внимание

По време на тези етапи и между тях могат да възникнат паузи. Паузи в практиката, когато ти се струва, че нищо не се получава, каквото и да правиш. Мисля, че това е нормално и тези моменти се явяват натрупване на загубената енергия и подготовка на тонала за следващия скок. Възможно е това да доведе до "спиране на света", което се явява момент на преход към следващ етап. След това започва нова спирала в практиката, на ново ниво...
Накратко за етапите.

РАЗВИВАНЕ НА СЪННОТО ВНИМАНИЕ

Това са многочислени нощни и сутрешни опити за"излизане от тяло", намиране в полусънно състояние, слушане на вътрешния звук. Накрая - осъзнаване на себе си на сън или просто обръщане внимание на сънуването от бодърстващо състояние.

РАЗВИВАНЕ НА СЪНУВАНОТО ТЯЛО

В резултат на развиване на сънното внимание (т.е. често и постоянно обръщане внимание на света на сънуването) Сънуваното тяло се явява естествено продължение на развитието. Това е част от сияйното яйце, която може да бъде пълноценно осъзната във всички други позиции на СТ, освен в позицията на първото внимание. Важен момент е че Сънуваното тяло се развива, ако към този процес е насочено специално вниманието! Внимание не към съдържанието на сънищата, а към своите усещания, към самия себе си.

ПОВИШЕНО СЪЗНАНИЕ

Има различни интерпретации. Например - когато изведнъж в реала разбираш, че всичко е сън, всеки предмет искри от енергия, всичко изглежда необичайно и красиво. Възприятието е някак си друго - разбираш, че не си в първо внимание, но възприемаш тази реалност ясно и осъзнато. Всичко е ярко и необичайно, всичко плува и в същото време е по-стабилно от обичайното. Като че ли си излязъл от "общата схема"...

ВТОРО ВНИМАНИЕ

Нивото на осъзнаване в Сънуваното тяло и избавянето от интерпретиране на околното пространство на съня, може да доведе до моменти, когато СТ се позиционира напълно стабилно (макар и кратковременно) в други позиции.
Забележка: Събирането на света на първото внимание се обезпечава благодарение на намерението на първия пръстен на силата. Събирането на цялостни светове/реалности във всякакви останали позиции на СТ се обезпечава чрез намерението на втория пръстен на силата.
По-нататък активните опити за преместване на СТ, пресичането на първото и второто внимание, предизвиква състояние, наречено

СЪНУВАНЕ НАЯВЕ

Това е състояние при което второто внимание "пробива" в тонала и е възможно да се съберат цялостни светове или са възможни отделни проблясвания. По нищо не се различава от осъзнато сънуване, освен че не си заспал.

ОТДЕЛЯНЕ НА ДВОЙНИК И ТЕЛЕПОРТАЦИЯ

Развитието на сънуваното тяло може да доведе до критичен момент, когато става възможно отделяне на Двойника. Телепортацията е процес на притегляне на всички еманации, от които се състои сияйното яйце, отговарящи за възприятие на физическото тяло в положение на Двойника.

ИНТЕГРАЦИЯ НА ПЪРВОТО И ВТОРОТО ВНИМАНИЕ

Когато в резултат на развитието на първото и второто внимание се получава сливането им. Тук е безсмислено да се правят предположения... Мога да добавя, че примерно на този етап настъпва бързо преместване на СТ по всички позиции, събирани по-рано и "запалването" им едновременно. Когато цялото яйце се запалва чрез този процес, съзнанието излиза в качествено ново ниво на възприятие - третото внимание. И започва Пътешествието, неведомо и завладяващо...


Толтеките разграничават 2 основни енергийни типа: СЪНУВАЧИ и ПРИКРИВАЧИ.
"...За ясновидците сънувачите се отличават с това, че имат в пъпната си област завеса от прилични на косъмчета влакна. Прикривачите имат подобна завеса, но вместо от влакна, тя се състои от безброй малки, обли издатъци." - Дарът на орела - Карлос Кастанеда.
За сънувачите е характерно, че СТ е естествено склонна към подвижност, което ги прави активни с енергийните си тела.
Прикривачите се отличават с естествената устойчивост на асемблиращата точка /или събирателна точка СТ/, което ги прави отлични оператори в света на хората или ежедневния свят /1-то внимание, 1-ият пръстен на силата/.
Толтеките твърдят, че сънувачите и прикривачите трябва да работят в екип, за да бъдат максималко ефективни. В тази двойка сънувача осигурява достъпа до нови позиции на СТ /той е ракетата носител така да се каже/, което означава възприемане на нови светове, нови реалности. Прикривача осигурява стабилизирането на вееч преместената СТ в новата позиция, което е изключително важно. В противен случай се получават само моментни халюцинации. Прикривача прави настройката тук и сега в новата позиция, като едновременно с това бойното му поле е 1-то внимание - общоприетата реалност.
Според толтеките жените се разделят на прикривачи или сънувачи, докато мъжете са и двете.

Прикривачите са изключително оправни в тази реалност, лесно се адаптират, комуникативни са, ектровертни. Те извличат енергията, необходима за осъзнаване от 1-то внимание. Сънувачите са добри оператори в сънуването, в опитности извън тялото.

"...Веднъж, когато разговаряхме с Дон Хуан, той ми даде изчерпателни обяснения за двете категории, на които се делят всички жени воини - сънувачите и прикривачите.
Прикривачите са тези, които поемат главния удар в ежедневния свят. Те са бизнес ръководителите, тези които работят с хората. Всичко, свързано със света на обикновените дела, минава през тях. Прикривачите практикуват контролираното безумие точно както сънувачите практикуват сънуването. С други думи контролираното безумие е основата на прикриването, също както сънищата са основата на сънуването. Дон Хуан казваше, че в общи линии най-голямото постижение на един воин във второто внимание е сънуването, докато в първото внимание най-голямото му постижение е прикриването.

...Тя ми обясни, че рекапитулацията е отличителна способност на прикривачите, също както сънуваното тяло е отличителна способност на сънувачите. Тя се състои в това да си припомниш живота до най-незначителните подробности...."

Превод и компилация: Aya

http://colorsofmagic.net/index.php/magicheski_materiali/index/%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%B6%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B0




Гласувай:
32



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1376771
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031