Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 19:30 - Шестото чувство в света на животните
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 5686 Коментари: 2 Гласове:
54


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Забелязали ли сте, че домашните ви любимци понякога сякаш искат да ви предупредят за някаква опасност ? Смятате ли, че животните са способни да предвиждат нещастията ? И ако да, могат ли да научат на това и човека ?
Науката за  поведението на животните, за техните инстинкти и за отношенията със заобикалящия ни свят се нарича "зоопсихология". Нашите по-малки братя усещат приближаването на опасността благодарение на развития си инстинкт за самосъхранение.
Според експерти животните не само предчувстват заплахата, но и могат да предупреждават за глобални катастрофи. Предчувствието на природните катаклизми при тях е свързано със свръхчувствителното възприятие на шестотните изменения в колебанията на земята. Парапсихолозите твърдят, че котките улавят информация от нашата планета, а зоопсихолози са забелязали, че всяко животно се дъжи неадекватно, когато наближи опасност. Природните катаклизми най-често предизвикват паника у домашните любимци, които се опитват да избягат. А рибите дори подскачат от аквариума в опит да се спасят.
Когато в дома влязат нежелани гости - крадци например, животните се опитват да избягат или да се скрият. Най-очевидно на лошите хора реагира селския добитък : кози, крави и особено коне. Но в различните случаи всеки домашен любимец може да предупреди за опасността, зависи доколко близки са отношенията му с неговия стопанин.
Щом животните са способни да усещат бъдещата опасност благодарение на природни инстинкти, защо да не се научим и ние да го правим ?
Парапсихолози съветват да обръщаме внимание на първичната чувствителност. Т.е. да се научим да се фиксираме върху първата мисъл, която ни хрумне в главата като реакция на дадено събитие.
За целта можем да тренираме с въпроси относно близкото бъдеще. Например, излизайки на улицата да се опитаме да предвидим какъв човек ще срещнем най-напред - мъж или жена. Главното е да не включваме логическото мислене. Трябва да уловим мисълта и да я почувстваме, а не да анализираме.
Не бива да се опитваме обаче да изпадаме в това състояние прекалено често, иначе подсъзнанието ни ще свикне с чувството на постоянно търсене на опасността и в реална ситуация можем да пропуснем най-вашния момент.
Изненадващият страх или безпокойство - това са проявите на инстинкта за самосъхранение. Така организмът ни предупреждава за предстояща заплаха...



Гласувай:
55



1. getmans1 - Последното земетресение което усетих ...
16.11.2014 20:01
... преди година около 03.25ч не бе усетено от котките ни. Но имам спомен от детството си от кучета и кози, и овце, че усещат и реагират например на слънчево затъмнение.
И твърдо съм убеден че общуват както по между си така и с хората.
Намислил съм да споделя тук в блога няколко мои наблюдения и ще го направя сигурно тази зима макар че виждам че темата не е много популярна.
цитирай
2. ednodete1 - . . . преди година около 03. 25ч не бе ...
16.11.2014 20:26
getmans1 написа:
... преди година около 03.25ч не бе усетено от котките ни. Но имам спомен от детството си от кучета и кози, и овце, че усещат и реагират например на слънчево затъмнение.
И твърдо съм убеден че общуват както по между си така и с хората.
Намислил съм да споделя тук в блога няколко мои наблюдения и ще го направя сигурно тази зима макар че виждам че темата не е много популярна.

Добре ще направите да споделите, без значение дали е популярно :) Моите наблюдения са най-вече върху кучета и котки и освен това, което ни посочихте - те могат да виждат и същества от други честоти, които са недостъпни за нашите очи .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1376744
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031