Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2012 08:11 - Десет метода на Матрицата да ви изтрие мозъка
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 11907 Коментари: 6 Гласове:
39


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Както знаете обективната реалност вече не съществува. Ако четете това, вас ви управляват медиите и живеете в реалност, създавана от Пиар-специалисти и журналисти.
А реалността всъщност е съвсем различна така …
Ноам Чомски е съставил списък на „10 начина за манипулиране“ с помощта на медиите.
1 – Отвличане на вниманието
Основният елемент при управлението на обществото е отвличане на вниманието на хората от важните проблеми и решения, предприемани от управляващите политически и икономически кръгове, чрез непрекъснато насищане на информационното пространство незначителни съобщения.
Методът за отвличане на вниманието е много важен поради това, че не дава възможност на гражданите да получат важни знания в областта на науката, икономиката, психологията, неврологията и кибернетика.
„Постоянно се отклонява съзнанието на хората от реалните социални проблеми, превключвайки ги към теми, които нямат реално значение. За да постигат такъв резултат, според който гражданите да са винаги заети с нещо и да нямат време да мислят, от полето – в кошарата, както и всички други животни ( цитат от книгата „Тихо оръжие за тихи войни“).
2 – Създават се проблеми, а след това се предлага начин за решаването им
Този метод е наречен „проблем-реакция-решение.“ Създава се проблем, един вид „ситуация“, разчетена така, че да предизвика реакция сред хората, така че те самите да поискат приемането на мерки, които са необходими на управляващите кръгове. Например, допускане на ескалация на насилие в градските райони или кървави терористични актове, с цел гражданите да изискват приемането на закони, насочени към засилване мерките за сигурност и политики, засягащи гражданските свободи.
Или да се предизвика икономическа криза за да се приеме като необходимо зло нарушението на социалните права и съкращаване на социалните услуги.
3 – Методът на постепенното прилагане
За да се постигне приемането на непопулярни мерки, е достатъчно да се въвеждат постепенно, ден след ден, година след година.
Именно по този начин, бяха наложени принципно нови социално-икономически условия (неолиберализъм) през 80-те и 90-те години на миналия век.
Минимизиране на функциите на правителството, приватизация, несигурност, несигурност, масова безработица, заплати, които вече не осигуряват достоен живот. Ако това се случи по едно и също време, най-вероятно би довело до революция.
4 – Отлагане на изпълнението
Друг начин да се прокара едно непопулярно решение е да се представи като „болезнено и необходимо“ и да се получи в един момент съгласието на гражданите за неговото прилагане в бъдеще.
Много по-лесно е хората да се съгласят на жертви в бъдещето, отколкото в момента.
Първо, защото това не се случва веднага. Второ, защото повечето хора винаги склонни да таят наивна надежда, че „утре нещата ще се подобрят“, и че тези жертви, които са поискани от тях, могат да бъдат избегнати.
Така се предоставя на гражданите повече време да свикнат с идеята за промяна и смирено да ги приемат, когато му дойде времето.
5 – Отношение към хората като към малки деца
В по-голямата си част пропагандните изяви, предназначени за широката общественост, използват такива аргументи, символи, думи и интонация,
като че ли става дума за деца в училищна възраст със забавено развитие или с психически увреждания.



Колкото по-настойчиво някой се опитва да заблуди слушателя, толкова повече той се опитва да използва инфантилни словесни форми. Защо?
Ако някой се отнася към човек така, сякаш той е на 12 или по-малко години, по силата на внушението, в отговор като реакция на човека, с определена степен на вероятност, също ще липсва критична оценка, което е типично за деца на възраст 12 години или по-малко.
6 – Да се атакуват емоциите на човека в по-голяма степен, отколкото мисленето му
Въздействието върху емоциите е класически метод, който има за цел да гарантира, че ще се блокира способността на хората да правят рационален анализ, а в крайна сметка дори и на способността им за критично осмисляне на събитията. От друга страна, използването емоционалния фактор може да отвори вратата към подсъзнанието, за да се вкарат там мисли, желания, страхове, притеснения, принуждения или устойчиви модели на поведение …
7 – Да се държат хората в неведение, като се култивира посредственост
С това гарантира, че хората не са в състояние да разберат техниките и методите, използвани за да бъдат контролирани против волята си. Качеството на образованието, предоставяно на по-нисшите класи на обществото, трябва да е толкова оскъдно и посредствено, за да може
невежество, която разделя по-нисшите класи на обществото от върхушката, да остане на такова ниво, което да не може да преодолеят нисшите класи .
8 – Насърчаване на гражданите да се възхищават на посредствеността
Да се насърчава в хората идеята, че е модерно да си глупав, вулгарен и груб …
(Бел.ред. Именно точки 7 и 8 се поддържат особено активно у нас, чрез облекчената култура на чалгата, която произвежда дебили)
9 – Засилване на чувство за вина
Да се застави човек да вярва в това, че самият той е виновен за собственото си нещастие, което го е застигнало, поради липса на умствени способности, умения или усилия. В резултат, вместо на бунт срещу икономическата система, човек започва самостоятелно да се занимава със самоунижение, самоунищожаване, да обвинява за всичко себе си, което го води неминуемо до тотална и нескончаема депресия, като всичко това води към апатия и бездействие.
А без действия никаква революция не може да избухне!
10 – Да се знае за хората повече, отколкото те самите знаят за себе си
През последните 50 години напредъкът в областта на науката доведе до образуването на все по-разширяваща се пропаст между знанията на обикновените хора и информацията, която притежава и използва управляващата класа.
Благодарение на биологията, неврологията и приложната психология, „системата“ има на разположение най-съвременни знания за човека, в областта на физиологията и психологията.
Системата е в състояние да научи за обикновения човек повече, отколкото той знае сам за себе си.
Това означава, че в повечето случаи системата има по-голяма власт и в много по-голяма степен контролира и управлява хората, отколкото те могат сами да се контролират.
Kyivpost

http://nepoznato.energetika-bg.com/2011/06/deset-metoda-na-matritsata-da-vi-iztrie-mozaka/



Гласувай:
39



1. liliyanaandreeva - Има Матрици и Матрици! Зависи кой ги ...
03.09.2012 09:12
Има Матрици и Матрици! Зависи кой ги прави!



МАТРИЦАТА


Според древните египтяни целта на човешкото съществуване е да се намери Матрицата МААТ, която трябва да се възстанови, за да заживеят хората щастливо! Нещо като изгубения рай, който трябва за бъде намерен. Според мен Матрицата МААТ е архитектурен план на град с оптимални параметри на човешкото ни битие, в който хората живеят пълноценно, а природата е съхранена и опазена от човешката ни дейност. Нещо като: “И вълка(човека) сит и агнето(природата) – цяла”!

МААТ = МаАТ = 1284 кв.км = ПЛАН = П . ЛАН = 4дяла . 321 кв.км - това е площта на матрицата - град, в който трябва за живеят хората защото е с оптимални параметри на човешкото ни битие!

Ма = 12 = Магнезий - хим.ел. №12
А = 8 = Ахт - на немски език
Т = 4 = Твир - на старобългарски език

П = 4 = Берил - хим.ел. №4
Л = 3 = Литий - хим.ел. №3
А = 2 = Е = Хелий - хим.ел. №2
Н = 1 = Хидрогено - хим.ел. №1

ХЕЛИОС = НЕлиОС = 1284 кв.км – гадът на Слънцето

Н = 1 = Хидрогено – хим.ел. №1
Ели = Хелий – хим.ел. №2
О = 8 = осем
С = 4 = Куатро – на италиански език

ХЕОПС = НЕОП . С = 1284 кв.км . 4 региона (три региона са резерватна девствена природа и един регион е Матрицата на града на Слънцето, която представлява архитектурен план на екологичен град с календарен кадастър(виж чертежа).

Н = 1 = Хидрогено – хим. Ел. №1
Е = 2 = Хелий – хим-ел- №2
О = 8 = Осем
П = 4 = Берил – хим.ел. №4
С = 4 = Куатро – на италиански език

Затова не е необходимо повече да следваме религии, идеологии и доктрини от Изтока! Достатъчно е да открием целия пъзел на календарните градове и да ги построим в следващите 100 години. Те са с трайност колкото е средната продължителност на човешкия живот и най-много 100 години. Затова се подновяват на всеки 72 – 100 години! И така – докато свят светува!

Инж. Лиляна Благоева Андреева


НЕ СЪЖАЛЯВАМ…

Не съжалявам за изгубеното в мисли време,
открих на битието нов път към земния рай,
и дано усети верния пулс робското ни племе,
да види човека на съдбата щастливия край…
цитирай
2. siuvigi - Освен с помоща на медиите
03.09.2012 19:48
хората се манипулират вече и доста агресивно чрез интернет форуми и блогове.
По повечето от по горните точки за манипулация ченгето Asahi от фото-форум се е доказал като един от най-големите измамници и манипулатори в България!
цитирай
3. kostadin - Много е гот да те манипулират!
03.09.2012 21:16
Много е гот да те манипулират!
цитирай
4. diadokolio - Това е реалност!
04.09.2012 07:16
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за насочващата тема!
Това е от първата собственост на племето, това е и тебеширената черта, под която се мъчат, да минат в лудницата(спомен от детството ми в съседния двор).
Винаги ще имаме избор, част от стадото или пъртинар.
Да, притежаваме Свободна Воля, но за какво я използваме и прилагаме?
След раждането ни, започва манипулацията с биберона, после със забраните, а някои попадаме в среда, която ни дава самостоятелен път и липса на страх от проверяване.
Не, не е лесно, много са раните, но зарастват и дават повече от книгите.
Търсете, проверявайте, Вие Мажете!
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
5. ednodete1 - Добро да е утрото Ви, Благодаря Ви, ...
04.09.2012 07:35
diadokolio написа:
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за насочващата тема!
Това е от първата собственост на племето, това е и тебеширената черта, под която се мъчат, да минат в лудницата(спомен от детството ми в съседния двор).
Винаги ще имаме избор, част от стадото или пъртинар.
Да, притежаваме Свободна Воля, но за какво я използваме и прилагаме?
След раждането ни, започва манипулацията с биберона, после със забраните, а някои попадаме в среда, която ни дава самостоятелен път и липса на страх от проверяване.
Не, не е лесно, много са раните, но зарастват и дават повече от книгите.
Търсете, проверявайте, Вие Мажете!
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.

Масовата мисъл-форма, че да подражаваш на преобладаващото мнозинство е гаранция, че постъпваш правилно, изпразва главите на хората от какъвто и да е опит за критична оценка и стремеж за усъвършенстване. Благодарение на тази умствена леност, действа ефективно рекламата, политическите и религиозните внушения.
цитирай
6. silvia0505 - Не е достатъчно да знаеш, че има път, ...
09.09.2012 10:23
Не е достатъчно да знаеш, че има път, трябва и да минеш по него.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1376738
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031