Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2012 07:13 - Феноменът на "светещите хора"
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 8037 Коментари: 5 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През 60-те години жителят на гр. Чита Валерий Сухарев ловувал заедно с брат си и цяла зима били в тайгата. Веднъж в една от вечерите им почукал непознат ловец. Както се полага , те му предложили горещ чай и храна. Но гостът отказал и дори без да се съблече приседнал до печката и задрямал. Братята решили , че не му е добре – той потрепвал в съня си , неясно мърморел, а лицето му станало на петна ... След като поспал, непознатият все пак се съгласил да хапне. Когато махнал ръкавиците си, братята видяли, че едната му ръка е бинтована с мръсни парцали.
Гост в тайгата – това е голяма рядкост и заради това братята решили да отбележат подобаващо срещата. Извадили бутилка с алкохол и налели по чашите. След изпитото ловецът станал разговорлив. Признал, че наистина е болен и отива към града за лекар. Болестта му била странна – дясната ръка горяла в огън – в буквалния смисъл ! Той размотал бинтовете и братята видели , че дясната ръка на госта наистина свети в тъмнината ! А от краищата на пръстите излизало сияние, приличащо на пламъка на ацетиленова горелка. “Боли ли?” – заинтересували се домакините. “Никак – отговорил гостът. – Ръката до лакътя е като замръзнала. Нищо не чувства, само понякога сякаш преминават тръпки ...
Едва положил ръка на вестника, застилащ масата, хартията на това място пожълтяла и станала много крехка, сякаш била подложена на въздействие от висока температура или киселина ! Когато легнали за сън , в пълна тъмнина Сухареви видели, че странните петна по лицето на болния също светят – но доста слабо. Самият той най-вероятно не подозирал за това. На сутринта непознатият благодарил за гостоприемството и си тръгнал. Не е известно дали се е добрал до града, все пак пътят му е бил около 150 км в лютия мраз на тайгата!
Интересно е , че е имало и по-ранни съобщения за тайнствен блясък на хора. Например през май 1934 г. във в-к “Тайм” съобщили за “светещата жена от Пирано”. Синьора Анна Морано страдала от астма и в течение на няколко седмици по време на сън от гърдите и на чести интервали излизал син блясък. Явлението наблюдавали много лекари, но никой от тях не могъл да даде обяснение. По сведения на наблюдавалите болната специалисти в момента, когато тялото на Анна започвало да просветва, сърцето й започвало да бие 2 пъти по-бързо от нормалното... В труда на Х. Карингтън “Смърт : нейните причини и свързани с нея явления” се споменава за детенце , починало от лошо храносмилане. След смъртта тялото му започнало да излъчва синьо сияние и да отделя топлина. Опитите да прекъснат това сияние не били успешни, но скоро то само престанало. Дори църквата признава феномена “светещи хора” за реален. Папа Бенедикт XIV писал : “ Изглежда, че е нужно да се признае за факт наличието на естествен пламък, който понякога става видим около човешката глава, както и че понякога от човешкото тяло може да излезе огън...” . Официалната наука отрича възможността за съществуване на светещи хора. Биолозите класифицират светимостта на живите организми на биолуминисценция, присъща на микроби , светулки и морски животни, и на свръхслаба светимост, присъща за всички живи организми, в това число на човека. А видимата светимост, описана в някои медицински учебници и научни трудове по токсикология се обяснява с наличието на бактерии в раните , които луминесцират.
В средата на 70-те години опитите на Генадий Крохалев ( вече покойник ) поставят под съмнение позицията на официалната наука. Той опитал да снима с фотоапарат виденията на болни, страдащи от психични разстройства. За целта използвал маска за подводно плуване, заменяйки в нея стъклото с фотокамера. Обективът на това устройство, нахлузено върху главата на пациента се насочвал право към един от учениците на Крохалев. Опитите с болни от алкохолизъм ( при тях зрителните халюцинации са най-устойчиви ) дали невероятни резултати : поне при половината от участвалите ( а общо те били няколкостотин души ) филмът фиксирал отчетливо халюционните образи на пациентите !

image  Генадий Крохалев по време на свой опит 


Подобни резултати получил професорът от Токийския университет Томокичи Фукураи. В началото на 20-ти век той провел уникален опит : завивайки фотографски плаки в дебела хартия, професорът ги поставя на коленете на медиум , някоя си госпожа Такачихи. Тя трябвало мислено да направи върху плаките отпечатък от палеца на ръката си и думата “тен”, която на японски означава “небе”. Тя изпаднала в транс и извършила нужната “мисловна работа”. Когато проявили плаките , на първата наистина имало следи от палец, а на втората – йероглиф “тен” !
 



Гласувай:
49


Вълнообразно


1. анонимен - Подводни
06.09.2012 18:58
Много интересно. До сега не бях попадал на такава информация. От пръв прочит мога да изкажа предположението, че има връзка с вибрациите, електричеството на организма, водата и електролизата.
цитирай
2. ednodete1 - Много интересно. До сега не бях п...
06.09.2012 19:04
анонимен написа:
Много интересно. До сега не бях попадал на такава информация. От пръв прочит мога да изкажа предположението, че има връзка с вибрациите, електричеството на организма, водата и електролизата.

Kъм всичко това не мога да изключа напълно и евентуалното влияние на астрални същности
цитирай
3. nekov - Не само.
06.09.2012 19:56
Описани са и други такива случаи - повечето в Русия - на хора, които изцяло са светели.

Може би има връзка със случаите на спонтанно самозапалване, каквито са описани около десетина - при тях, под действието на необяснени вътрешни сили болният пламва и получава тежки изгаряния, а понякога буквално става на пепел - при това без този тайнствен огън да засегне околни предмети - нещо съвсем необяснимо, при положение, че зада изгори човешко тяло, е нужна много енергия и много висока температура.
цитирай
4. ednodete1 - Описани са и други такива случаи - ...
06.09.2012 20:09
nekov написа:
Описани са и други такива случаи - повечето в Русия - на хора, които изцяло са светели.

Може би има връзка със случаите на спонтанно самозапалване, каквито са описани около десетина - при тях, под действието на необяснени вътрешни сили болният пламва и получава тежки изгаряния, а понякога буквално става на пепел - при това без този тайнствен огън да засегне околни предмети - нещо съвсем необяснимо, при положение, че зада изгори човешко тяло, е нужна много енергия и много висока температура.

Интересна статия за самозапалването
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=10536&edition_id=147&format=html

Руският изследовател Анатолий Стьохин, научен сътрудник в института по екология на човека и хигиена на околната среда към Академията за медицински науки, предложи научно обосновано обяснение за причините, поради които някои хора внезапно се самозапалват. Според него явлението е студено-плазмено горене.
цитирай
5. silvia0505 - Този феномен може би е присъщ на в...
09.09.2012 09:55
Този феномен може би е присъщ на всички ни.Не случаен е израза изгори, за да светиш.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1380840
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930