Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2012 08:24 - СВЕТА НА МАТЕРИЯТА. ПОТОКА НА ЖИВОТА
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 5731 Коментари: 4 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Всъщност има начин да повлияем на потока на живота ни. Но тези възможности се проявяват ако слабите квантови ефекти не бъдат заличени.

imageМатерията съвсем не е това, което дълго време сме си мислели, че е. За учените материята винаги е била нещо твърдо, стабилно и постоянно, напълно предсказуемо. В атомите и молекулите, в цялото пространство, което те заемат частиците изпълват само незначителна част. Това са елементарните частици. Всичко останало е празнота, вакуум.

Това, което се случва в този свят, е че частиците постоянно изчезват и отново се появяват. Тогава къде отиват те, когато не са тук? Този въпрос е сложен.

Съществува една голяма мистерия за посоката на времето. В известен смисъл основните закони на нашата физика не правят съществена разлика между минало и бъдеще. Например, от гледна точка на фундаменталната физика, не е ясно защо ние можем да си спомним миналото, а нямаме спомен за бъдещето? От гледна точка на тези физични закони не е ясно защо с нашите сегашни действия ние можем да повлияем на бъдещето, но не и на миналото! Тези въпроси - че можем с настоящите си действия да повлияем на бъдещето, но не и на миналото - са фундаментални въпроси.

В действителност Вселената е почти празна. Ние сме свикнали да мислим, че пространството е празно, а материята - твърда. Но в действителност се оказва, че материята е просто друг вид празнота. Тя реално не съществува! 

imageРазгледайте един атом. Ние си го представяме като някакво твърдо топче. И тогава си казваме: "Е, всъщност не е толкова плътен." Плътна е само малката точка материя в средата, която наричаме ядро, обкръжена от един вероятностен облак от електрони с размити очертания, които ту се появяват, ту изчезват. Но ето, оказва се, че дори и там няма плътна материя. Дори ядрото, което си мислим, че е толкова плътно също се появява и изчезва, както и електроните. 



imageЕдинственото нещо, което можем твърдо да кажем за тази нереална материя е че тя прилича повече на мисъл - тя е просто концентрирана информация. Всъщност нещата не са направени от материя. Те се състоят от идеи, мисли, информация. 

От своя страна електроните имат електростатично поле, което отблъсква другите електрони преди да са ги докоснали. Така че никой нищо не докосва.

Усещането, че се движим напред във времето е само възприятие на нашето съзнание. В квантовата теория е възможно и движение назад във времето. 

http://www.occultism.biz/content/view/557/78/



Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. veilet - За съжаление
02.11.2012 08:41
квантовата механика и изобщо науката не е толкова развита, за да може да подкрепи с факти движението напред/назад във времето. Ако и да се правят някакви експерименти то те са със сигурност пак при военните и ще останат "забулени" от обществото.
цитирай
2. sav11 - Определено
02.11.2012 13:56
въпросите в фините материи са много и все още няма конкретни отговори за тях. Ясно е, че всичко е информация съдържаща се в най малките частици. А как стои въпроса с античастиците? С неутриното, което преминава през всичко и дори и през нас всеки момент. Има безброй много подобни на него частици, които също носят своя информация, но са много по-бързи от детекторите с които ние разполагаме за да могат да бъдат регистрирани! Всяко ново знание и откритие поражда нови въпроси. И така, ние не можем да създадем конкретен модел за всичко, защото Вселената се развива и обновява с много бързи темпове.Тоест един закон, който ние ще открием сега, ще бъде стар след секунди.
цитирай
3. ednodete1 - При цялата своя причудливост на...
02.11.2012 16:11
При цялата своя причудливост най-вероятно елементарните частици са чиста енергия, която поради огромната си скорост на движение вътре в ядрото и около ядрото на атома се “уплътнява” и проявява себе си като частица. Следователно елементарните частици са повече събитие, отколкото обект.
с помощта на по-усъвършенстваните уреди учените установиха, че всеки от нас има аура, че в мига на смъртта губим част от теглото, че някаква фина енергия се отделя и отлита от тялото. Но всичко това ние наблюдаваме в обкръжаващия ни видим и материален свят.
цитирай
4. diadokolio - Винаги се връщаме!
03.11.2012 07:08
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за забравената тема!
Да, плод сме на западът и все ровим, за да сложим думички, върху старите техники.
Приемаме Изтока, като екзотика, но не с полезността му, а да си го обясним и да го разкажем.
Бъдещето е програмеруемо, миналото е корегируемо, но са нужни много усилия и търпение.
Не, не е лесно, загатнато е във всяко учение, но е тайно, защото храненето е проблемно!
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1380717
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930