Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2012 08:11 - ЧУДЕСАТА НА ЧАСТИЦИТЕ
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 6508 Коментари: 4 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 imageВсеки върши чудеса. Ние постоянно правим чудеса, всеки път, когато погледнем нещо. Когато не гледате частицата, тя е като вълна. Когато я погледнете, тя става частица. Когато не гледате, съществуват вероятностни вълни. Частицата, която мислим за нещо солидно в действителност съществува като т. нар. "квантов облак" едно вълнообразно образувание от вероятни местонахождения и тя се намира навсякъде едновременно. В момента, в който я потърсите Тя се появява само в една от възможни точи в своя облак. От това квантово "наслагване" следва, че една частица може да се намира в две или повече места или състояния едновременно. Това е нещо много странно за нас, и това е една от най-характерните черти на квантовия свят. Светът ни представя паралелни възможности, докато направим своя избор.

imageКак е възможно един обект или една система да се намира едновременно в две или повече състояния?
Много е лесно - вместо да си представяте нещата като твърди предмети ние сме свикнали да си мислим, че всичко около нас си е твърдо на мястото че то съществува независимо от нас, или от нашия избор. Време е да се разделим с този начин на мислене. Вместо това, трябва да признаем, че дори материалният свят около нас, столовете, масите, стаите, килимите, всичко това са само 
възможни прояви на съзнанието.

И във всеки момент ние си избираме една от тези възможности, за да направим своя избор реален.

Самият Хайзенберг, един от откривателите на квантовата физика казва, че атомите не са твърди предмети, те само имат тенденция да съществуват. Така че вместо да мислим за предмети, трябва да се научим да мислим за вероятности. Това са различни възможни проявления на съзнанието.

Вече съществуват в много лаборатории предмети, които са достатъчно големи, за да се видят с просто око, и които се намират едновременно на две места. Можете дори да ги снимате.
imageИ ако покажете снимката на някого, той ще каже: "Забележително! Тук виждам едно красиво разноцветно петънце което се показва и тук, и там. Значи сте снимали две светлинки. И кое е интересното тук?" А вие му казвате: - Погледни в тази камера. Можеш да го видиш сам. 
- Там виждам две неща.
- Не, не! Това не са две неща...а само едно нещо. Само че то се вижда на две места...

Не съм убеден, че ако го покажете на хората ще зяпнат от удивление защото виждате ли, хората просто не вярват в такива неща. Не че хората ще ви обвинят в лъжа, или ще кажат, че учените не могат да обяснят явлението. Смятам, че това е толкова необичайно за нашето съзнание. 

Вие сигурно сте гледали фантастични филми като "Седморката на Блейк". "Джена, телепортирай ме".
Но какво означава това в действителност? Трябва просто да спрете и да се замислите:
какво означава всичко това - един единствен предмет да се намира на две места едновременно.
Ние сме свикнали с нашия добре познат свят - ходим на работа, движим се, ядосваме се, храним се прибираме се у дома и си живеем както винаги все едно не се е случило нищо необичайно защото сме свикнали с този ред на нещата - и изведнъж виждаме тази невероятна магия направо пред очите си.

Квантовата физика изчислява само вероятности, но ако приемем това, което виждаме, веднага възниква въпросът какво или кой е този, който избира измежду безбройните възможности и решава коя от всичките да бъде проявена? Оттук неизбежно стигаме до извода, че трябва да включим и Съзнанието. 

http://www.occultism.biz/content/view/556/78/



Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

1. adassa - И във всеки момент ние си избираме ...
08.11.2012 08:24
И във всеки момент ние си избираме една от тези възможности, за да направим своя избор реален..
цитирай
2. ednodete1 - И във всеки момент ние си избираме ...
08.11.2012 08:30
adassa написа:
И във всеки момент ние си избираме една от тези възможности, за да направим своя избор реален..

вместо да мислим за предмети, трябва да се научим да мислим за вероятности. Това са различни възможни проявления на съзнанието.
цитирай
3. kostadin - А ако чрез използване на съзнанието ...
08.11.2012 12:38
А ако чрез използване на съзнанието си се научим да преминаваме от едното в другото състояние можем и да забогатеем бързо ако пренасяме удвоената сума от едното в дрегото измерение или можем да си пазаруваме с по малко пари в измерението където парите се удвоявата
цитирай
4. vladi - интерсно
08.11.2012 23:37
интерсно
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1380637
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930