Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2020 12:19 - С КАКВИ ХРАНИ НИ ТРОВЯТ В МАГАЗИНИТЕ
Автор: adassa Категория: Други   
Прочетен: 1677 Коментари: 0 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, някои на пръв поглед полезни продукти могат да съдържат вредни и опасни за организма вещества. Натриев глутамат – усилвател на вкуса Тази добавка е известна като Е621. Добавят я в различни подправки, сосове, колбаси, пастети, консерви – рибни, месни, зеленчукови; но най-често натриевият глутамат се среща в чипсове, сухари, фаст-фуд, готови салати. Натриевият глутамат може да увреди зрението и да наруши работата на черния дроб. Според някои изследователи употребата на този усилвател на вкуса може да развие в организма т.нар. синдром на китайския ресторант; възникват световъртеж, гадене, почервеняване на лицето, главоболие. Според една версия преяждането и неконтролираното увеличаване на теглото е резултат от употребата на натриев глутамат с храните. Но тази версия не е потвърдена с изследвания. Според други твърдения употребата на храни с натриев глутамат може да увреди нервната система и да предизвика кризи при хора с астма и други алергични заболявания. Ориз с арсен? Да, това отровно вещество се среща в ориза. Разбира се, от една порция няма да умрете, но ако употребявате ориз дълго време, можете да навредите на организма си. По какъв начин го отравят? За борба с вредни насекоми и болести по растенията почвата се обработва с химикали, които съдържат арсен, който преминава в ориза и той става опасен. Трансмазнини Тези вредни хидрогенизирани мазнини се съдържат в кравето масло и маргарина. Трансмазнините са мазнини с ниско качество, които са разредени с водород. Те са модифицирани молекули, които се появяват в ненаситените растителни масла в процеса на обработка при висока температура. Тъй като се съдържат в маргарините, могат да се срещнат и в полуфабрикатите, печивата, пържените картофи, сладоледа, колбасите, сосовете, дори в сухата сметана. При редовна употреба дори на малки количества трансмазнини се нарушава метаболизмът, провокира се затлъстяване и сърдечно-съдови болести. Установено е, че те влияят негативно на тестостерона при мъжете; освен това влошават синтеза на инсулина в организма, принуждавайки тялото усилено да трупа подкожни мазнини. В изследвания е доказано, че трансмазнините са и канцерогенни. Без тях е невъзможно производството на повечето хранителни продукти в магазините. Рибни консерви в пластмасови опаковки Херингата и сельодката в масло са натурални, но трябва да следим срока им на годност. Но ако рибата е във вино, оцет и друг вид сос, трябва да наострим вниманието си – най-често в този продукт се съдържа уротропин, който се използва в производството на пластмаси, като заместител на формалдехида. В хранителната индустрия е регистриран като добавката консервант Е239. Често се използва в консервирането на хайвер. От 2010 г. той е забранен в Русия. Шеллак в дъвките, бонбоните, дражетата и сладката Това вещество е смола, която се използва при маникюра и за придаване блясък на музикалните инструменти. В хранителната промишленост е известен като добавката Е904. Там се използва като глазиращ агент за пресни плодове – пъпеши, праскови, ананаси, ябълки, круши и цитруси. Шеллакът влиза в състава на глазури за шоколад, бонбони, дражета, кафе на зърна, ядки и др. Официално се твърди, че Е904 не е токсична за човека. Колбаси и кренвирши Недобросъвестните производители, с цел да поевтинят продукцията си, добавят в каймата генномодифицирана соя. А за подобряване на вкуса използват натриев глутамат и цял каталог от Е-добавки, които са изключително вредни за здравето. Всички хора, които държат на здравословното хранене, знаят, че трябва да премахнат от менюто си колбаси, шунки, кренвирши, наденици, филета, бекони и др. От няколко години Световната здравна организация сравнява въздействието им върху човешкото здраве с пушенето. Експертите твърдят, че употребата на колбаси, повишава риска от рак на дебелото черво. Едва ли има човек, който да не знае, че колбасите почти не съдържат месо. Съставките им не са натурални. От закланите животни нищо не се изхвърля; кожите и костите се добавят в каймата за колбаси, за да станат „по-сочни“. В състава им се добавят и вредните хидрогенизирани мазнини. Ако колбасите и кренвиршите се пържат, стават още по-канцерогенни. В тях добавят още стабилизатори и оцветители; те могат да бъдат както химикали, така и изсушена кръв. За стабилизатори и сгъстители традиционно се използват нишесте и желатин. Най-опасният консервант в колбасите е натриевият нитрит, който потиска развитието на трупните бактерии. Експерти твърдят, че тази добавка може да предизвика рак на стомаха. Но без нея месото ще започне да гние след няколко часа дори в охладено състояние. Кисело-млечни продукти със срок на годност от 1,5 до 2,5 месеца Това означава, че те са натъпкани с консерванти и още много други опасни добавки. При това съдържат и антибиотици в голямо количество. Така консервантите превърнаха млякото във вреден продукт. Освен консерванти, те могат да съдържат изкуствени оцветители, сорбинова и бензолна киселина, евтини плодови напълнители, които поевтиняват продукта. В производството на мляко се използва естерол-сулфат – хормон, който се използва за увеличаване лактацията у кравите. Този хормон може да предизвика рак на простатата при мъжете. Но тези данни старателно се крият от производителите на мляко. Майонези и сосове в пластмасови опаковки В майонезите и сосовете се съдържа оцетна киселина, която разяжда опаковките от пластмаса. След това се отделят канцерогенни вещества. Пилешко месо Недобросъвестните производители добавят в отглеждането и лечението на пилетата женски хормони, които се отразяват негативно на мъжкия организъм. Днешните промишлено отгледани пилета съдържат много повече мазнини отколкото преди 20 години. Полезно е само натуралното пилешко месо, което е получено без химически добавки, стероиди, хормонални препарати. В някои страни вече е забранено използването на хормони на растежа в сектора на животновъдството. Когато в организма попаднат хормонални вещества с пилешкото месо, могат да възникнат хормонални разстройства и затлъстяване. Пилешкото месо в супермаркетите може да съдържа и ешерихия коли, която може опасно да се свърже с антибиотиците. Този тандем предизвиква инфекционни заболявания на пикочно-половата система. АКО ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВРЕМЕННИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, ЗА ОПАСНОСТТА, КОЯТО КРИЯТ ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ, И ДА НАМЕРИТЕ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА КАК ПО ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ХРАНИМ ЗДРАВОСЛОВНО, ТЪРСЕТЕ КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО „РАСПЕР“ – „ОТРОВА В ЧИНИЯТА“, „КАКВО ЯДЕМ: ХРАНА ИЛИ ОТРОВА“ И „ХРАНАТА, КОЯТО НЕ Е ХРАНА“. Уважаеми, читателю, все още ли не си прочел тази книга! Тя ще ти помогне да разбереш колко опасна и дори отровна е храната, която ти предлагат днес. За голямо съжаление заробени от беднотията и мизерията на духа, нашите съграждани предпочитат да хапнат нещо евтинко и изобщо не се интересуват, че то може да ги убие. Затлъстяването, високият холестерол, инфарктите, инсултите и ракът са истинско бедствие, което покосява хиляди българи всеки ден. Една от основните причини за всички тези болести е именно лошокачествената и отровна храна. Подсладителите са канцерогенни, месото не е месо, а ако е месо, то е поне на 25-50 години, саламите се правят от всякакви отпадъци и боклуци, алкохолът е пълна химия, хлябът е фалшив, кока-колата е вредна, ГМ-културите и продуктите ни тровят безнаказано, а пчелите измират… Лекарствата не ни лекуват, а ни разболяват… Време е наистина сериозно да се замислим какво ядем. Сурогатите, с които ни залъгват, пълнят джобовете на стотици мошеници, а хората умират отровени от тези боклуци, наречени кой знае защо “храна”. Ето за всичко това написахме тази книга. Знаем, че съвременният човек е подвластен преди всичко на лъжата, която се лее от телевизора, но искрено се надяваме, че все още има и хора, които четат. Тази книга е за тях и за техните близки. Тази книга е за всички, които не искат да боледуват и да умират млади, защото са се доверили на поредния лъскав рекламен етикет. Днес храната и храненето на човечеството са повече от оръжие и война. Производители и търговци ни пробутват фалшиви стоки и никак не ги интересува дали са вредни или полезни. Боите и химикалите са добрите вълшебници, които превръщат всяка мърша в “свежо и крехко” месо. За нас е трудно да открием измамата. От време навреме медиите съобщават, че сме изяли тонове 20-30-годишно месо или че сме яли боядисано свинско, а сме го купили и платили като телешко… Но какво от това? Кучетата си лаят, а керванът си върви… Уморени и отегчени, сякаш нямаме сили и желание да воюваме с тези, които ни мамят, тровят и убиват. По-лесно е да повярваме, че всичко, което ни предлагат, е качествено и безопасно… “Хайде де, какво пък толкова?!” “Толкова” е това, че все повече млади хора боледуват от диабет и рак, нервни и психични разстройства, най-вече заради отровната и некачествена храна. Ментето днес виси като дамоклев меч над живота ни. Тровят ни с храни и напитки, тровят ни с лекарства, тровят ни с ваксини. Тровят не само телата ни, но и душите, и умовете ни. Престанахме да се усмихваме, престанахме да се обичаме, престанахме да се радваме на живота. Десетки и стотици млади хора по-скоро очакват с надежда края на света, отколкото нещо да се промени в живота им към хубаво. Малко ли е всичко това??? http://rasper-bg.com/?p=2834



Гласувай:
23



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031