Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2012 16:31 - Мисълта на човека е енергия
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 9957 Коментари: 10 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
" Мисълта на човека е енергия, равна на която няма в пространството. Тя е способна да създава прекрасни светове или оръжие, което може да унищожи планетата. И цялата, без изключение материя, която днес е видима, с мисъл е сътворена.

Природата, животните и самият човек — във вдъхновение велико са сътворени от Божествената мисъл.

Изкуствените множество предмети, машини, механизми, които има днес, са сътворени от човешка мисъл. Можеш и да помислиш ти, че всички те направени са от ръцете на човека. Да, днес се налага ръцете да се използват. И все пак отначало всеки детайл е сътворен от мисъл.

В днешния ден се смята, че е по-съвършенна отколкото в миналото човешката мисъл. Но това далеч не е така.

При всеки един човек от цивилизацията Ведическа, по скорост и по пълнота на информацията, тя превъзхождала е милиони пъти, мисълта на днешния човек. "


"Не само много зверове за служба при себе си извиквал е човекът. Не само на растенията е определил предназначението. Когато той разбрал силата на колективната мисъл, видял, че с нейна помощ може и климата да управлява. От земните недра извор да бликне да накара. И ако с мисълта постъпи невнимателно, то в птица в полет даже може да срази. Да повлияе на живота на звезда далечна — градини да сади или здвездата да унищожи. Това не е измислица, реалност е, и дадено било е на човечеството."


" С една мисъл единствена може да се отгледа цвете на Луната, и да се създаде присъща на човека атмосфера, градина да се посади и в плът с любимата в тази градина да се отиде. Но преди това е нужно Земята цяла в градина райска и цъфтяща да се превърне. И е нужно това да се направи с колективна мисъл.

Силна е колективната мисъл, във вселената не същестува сила способна да препятства деянията й. Техниката и материята в днешния ден са отражение на мисъл колективна. Всички механизми, също оръжието — тя е произвела.

Но спомни си какво ти казвах аз, че в онези времена Ведически неизмеримо по-силна е била енергията в мисълта на всекиго. Предмети, като многотонни камъни, събрани заедно едва девет човека могли са да преместват. За да се ползва по-лесно тази мисъл колективна и с полза за мнозинството, като не се събират при това на едно место много хора, измислили са образите на различни богове. И с тяхна помощ почнали природата да управляват.

Богът на Слънцето получил своя образ, на Огъня, Дъжда и Любовта и Плодородието. Всичко, което за живота им било необходимо, творили хората чрез образите, в които се концентрирала човешка мисъл. Тя вършела много дела полезни. Когато примерно бил нужен дъжд за да полее, към образа на бога на дъжда множество хора насочвали енергията своя. Когато достатъчно енергия в образа се събирала, то облаци се появявали и дъжд валял поливайки посевите."

"В периода с название Образност, човек подобен бил на Бог и образи творил. Този период е дълъг девет хиляди години. Не се намесвал Бог в деянията на човека. Разнообразните енергии вселенски се раздвижили, със себе си примамвайки човека.

Частички от енергиите всички във вселената има в човека. Те множество са и са противоположни. Но всички частички от вселенските енергии трябва да бъдат в равновесие в човека, единно и в хармония да са обединени.

Когато дори една единстена започне да преобладава, другите в миг започват да намаляват, тогава и хармонията се нарушава… Тогава се преобразява, и дисхармонична става и Земята.

Образът може да води хората към прекрасното, но може и да поведе към унищожение, когато отвътре нарушено е единството.

Какво е образът?

Образът — това е, създадена от мисълта човешка енергийна същност. Той може да е създаден от един човек или от няколко.

Ярък пример за колективно сътворение на образ е актьорската игра. Един описва образ на хартия, друг го изобразява на сцената. Какво става с актьора, изобразяващ образа измислен? Той за известно време заменя собствените чувства, стремежи и желания с онези, присъщи на измисления образ. Като при това актьорът може да промени дори походката си, изражението на лицето, обичайните си дрехи. Така временно измисленият образ добива плът.

Със способност да сътворява образи е надарен единствено човек."



"Образът сътворен от него може в пространството да съществува дотогава само, докато с мисълта си вижда го човек. Един човек или заедно няколко.

Колкото повече хора подхранват образа със своите чувства, толкова по-силен става той.

От колективната човешка мисъл образът сътворен може да има колосална сила — или разрушителна или съзидателна. Той има обратна връзка с хората и може характерите да формира, маниер на поведение на малки и големи групи хора.

Като използвали великите възможности на своето откритие творили хората живота на планетата увлечено."

От "Анастасия"  



Гласувай:
30



1. virgo - Благодаря , дете
05.01.2012 20:04
имах нужда да прочета точно това. Както знаем такъв един изграден образ е този на Иисус Христос. За добро или за зло - много относително :) ,както и всичко свързано с църквата. Топло гуш и дано мисълта промени света към по-добро.
цитирай
2. mehmedbulgaristan - Благодаря.......
05.01.2012 21:20
Безкрайна е истината.......пак там.
цитирай
3. zoqsun - Благодаря и това ме навежда на ми...
05.01.2012 22:51
Благодаря и това ме навежда на мисълта за една велика жена...Слава Севрюкова ,която със силата на мисълта прониква дори в ядрото на атома и го разделя на по-малки елементарни частици..псиони, и прави много други разкрития,само с мисълта си ...психотроника ....И да не забравяме и това...."В началото бе Словото " !!!:)))))
цитирай
4. malkiatprintz - Хубав текст, хареса ми. "А...
06.01.2012 07:11
Хубав текст, хареса ми. "Анастасия" - това книга ли е? Поздрави.
цитирай
5. diadokolio - Благодаря Ви!
06.01.2012 07:18
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за силовъзвръщащата тема!
Много трудно ми беше, докато приема нещо, което не мога да докосна, премеря или изчисля.
Имах проблем, но търсех различно решение.
Чух за човек, който предлагал упражнения, но без никакви уреди.
Отидох, слушах, записах си и си тръгнах.
Съмнявах се, но започнах.
1. Застанах на полянка, пренасях тежестта от левия на десния крак, за да усетя, че съм стъпил на здрава опора. Представих си, че вземам кофата и я пускам в кладенеца, а после я изваждам пълна, но трябва да усещам натоварването на тялото си. Нужна ми бе седмица, за да успокоя съмненията и да се потопя с мисълта в упражнението.
2. Пренасяне на мислени кофи, отначало празни, после пълни с вода, а накрая пълни с пясък. Тук ми бяха нужни 10 дена, докато усетя истинската разлика.
3. Това упражнение изискваше вложения, 18 дървени пънчета, които да са вкопани в земята, а да са с различна височина над земята(снимките ми са в профила). Лесно е преминаването им с отворени очи, но трябваше да се науча, да ги минавам със затворени очи.
.................................................................................................................
Така продължавах с 12-те упражнения, съобразени с 5-те елемента(вида, дърво, огън, земя и метал).
Да, използването на мисълта е невероятна, когато увлича и енергията в тялото ми.
Съгласен съм с Вашия материал и съм доволен, че намерих сили, за да се променя.
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
6. ednodete1 - Хубав текст, хареса ми. "А...
06.01.2012 08:41
malkiatprintz написа:
Хубав текст, хареса ми. "Анастасия" - това книга ли е? Поздрави.

Поздрави . Това е част от книга на Владимир Мегре .
В нея се разказва за Анастасия – една земна, истинска жена, която живее изолирана от цивилизацията в сибирската тайга и притежава необикновена мъдрост, изключителна интуиция и дар да лекува душата и тялото на човека.
цитирай
7. ednodete1 - имах нужда да прочета точно това. ...
06.01.2012 08:45
virgo написа:
имах нужда да прочета точно това. Както знаем такъв един изграден образ е този на Иисус Христос. За добро или за зло - много относително :) ,както и всичко свързано с църквата. Топло гуш и дано мисълта промени света към по-добро.

И за теб гуш с добре дошла , вирго :) Образите изградениот църквата ... прекалено манипулирани ги усещам
цитирай
8. ednodete1 - Безкрайна е истината. . . . . . . пак ...
06.01.2012 08:46
mehmedbulgaristan написа:
Безкрайна е истината.......пак там.

Безкрайна и вечно продължаваща с търсенето е истината , благодаря Ви
цитирай
9. ednodete1 - zoqsun и diadokolio - благодаря за ...
06.01.2012 08:48
zoqsun и diadokolio - благодаря за хубавите примери , които коментирахте тук
цитирай
10. zaw12929 - мисълта-движи въображението, ...
06.01.2012 10:07
мисълта-движи въображението,начертава създаването!31.10.2008 06:55

автор: zaw12929 категория: Лични дневници
прочетен: 260...


За бъдащето:Видими са 3 стълба на прогреса:човек,цивилизация,природа.Човекът е смъртен,а инициира безсмъртното човечество.Природата има вечни форми,
като земя,вода,въздух.Те обуславят живата природа от растителен и животински свят.И още един –човешки свят!Никой, не може да замени автомобил. бормашина, влак, компютър, която и да било машина, апаратура-но това не ни дава основание,да мислим,че ни превъзхождат,че сме примитивни и ще бъдем заменени от тях.Без човека техниката е мъртва

Патентътпреобърна света,направи стока продукта на ума- техническото творче
ство.На пазара излиза коренно различна собственост-интелектуалната. “Имало ед

но време..”такова е началото на приказките.Точен е обратния смисъл: неща,които има днес човечеството,едно време не ги е имало.Ако се върнем 100години назад,

ще загубим по-вече от атрибутите на цивилизацията ще се озовем в непознат бит kъдето влакове,коли,проправят пътища прохождат,като екзотика сред всякакъв вид превозни средства с животинска тяга.Ще липсват по вече от нещата които ни заобикалят елевизор, компютър,прахосмукачка,телефон,асансьор ,тези които ги има ще са с друга форма и действие.В първите,отпреди век ютии сипват жар от огнището телевизорите са черно бели.Нищо не остава,каквото се ражда,а търпи промени.става по функционално и по красиво.

Цивилизация-това са все по новите и най нови-модерни предмети на бита,които правят човешкия живот удобен, сигурен. Доказват по голяма сила на знанието ,науката .Предизвика отслабване позициите на всяка религия

По божествения или диелектичен начин човекът се е появил,за интектуален труд за да инвентаризира, ревизира и …коригира природните закони, като изпъни мисията, да бъде божие подобие

Когато гледаме красивата панорама на села и градове,всичко,което ни заобикаля,трябва да не забравяме,че това не е било винаги така,че всичко това не съпътства хората,а е градено с хилядолетия труд,за да получи този си вид,наречен цивилизация
Докато добавя новост,към една или друга вещ,човекът добавя и нови клетки на познанието.увеличава мозъка си. Продължава вечно.Превръщане цялата вселена във все по нова и нова по състав цивилизация. Отваря все по нови очи за космоса. Променя човека,прави го все по годен да изпълни целта на

природата.Както го следва всяко растение, израствайки от семенцето ,заринато в пръстта, до мига,когато то самото дава семена. Човечеството е нещото, което също расте и се развива. Жив организъм. Живее.като мисли. Защо и как го прави?

Перпетумобила(Пербула)-силата, която ни кара да мислим. Господ или дявол.Никой не наднича в мислите на другия. Територия на единствена абсолютна човешка свобода. В мозъка на човека се раждатмисли,живее душата е граница между силидвижещи материя и дух. Умът е най бързото нещо в света на нашето познание! С него само стигаме до всяка точка на вселената, до хора и събития от сегашното или миналото

Материалисти считат човека за най висш продукт на природата на обмислена програма! Преди всичко е мисълта-движи въображението,начертава създаването! Всеки път! Божиите промисли създават светове и епохи, които тепърва се разгадават. от божието създание с инструмента на мозъка-мисълта.
Наука, религия винаги ще вървят в отделни коловози-неприложими са законите на природата, над човешката душа

Науката- съвкупността от всички науки. Няма човек,знаещ всичко. Бог е цялата наука. Цялото множество от души и съдби! И на онези човеци, които не са между живите и на тези, които още не са родени. На човечеството предстои да разбере същността на понятието заедност- по висшата форма на демокрация. Истинската! когато хармонията ще изкорени злото.

Нищо в живата природа не расте безцелно-завършва с плод,който дава семето за нов живот замяна“родителите”на плода .Не е безцелен растежа на човечеството

Това,което се вижда в огромния природен видео-зон може със сигурност да понаем. Когато му дойде времето е знаем местонахождението на Господа,но сме сиурни,че всеки от вярващите го носи у себе си.Дилемата е: да вярваме,че го има или да Го виждаме.От двете е избрано по приемливото,което няма да вреди на нас самите. Ако имахме достъп до божиите врати,те щяха да бъдат обсадени от невъобразими по състав и дължина опашки от молители,за какво ли не.Затова пътят ни към Висшия разум е през пътеките на собствената ни глава и ум.Защото,пътищата на душата са и ще си останат дискретни.Човек може да бъде свенлив,прикрит,дори неискрен спрямо друг човек,но не и пред душата си,която е негова съшност, лице пред него самия

и Него-Бог
цитирай
11. malkiatprintz - Хубав текст, хареса ми. "А...
06.01.2012 22:04
ednodete1 написа:
malkiatprintz написа:
Хубав текст, хареса ми. "Анастасия" - това книга ли е? Поздрави.

Поздрави . Това е част от книга на Владимир Мегре .
В нея се разказва за Анастасия – една земна, истинска жена, която живее изолирана от цивилизацията в сибирската тайга и притежава необикновена мъдрост, изключителна интуиция и дар да лекува душата и тялото на човека.


Благодаря, това, което си цитирала в постинга определено ми прозвуча добре обяснено. Ще я потърся.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1381545
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930